Kartonboekje met je eigen ontwerp: een stevig fotoboekje vanaf € 14,95 en binnen 3 werkdagen naar je verzonden

Blog

Mama heeft (nooit) pauze

Volgende week zondag is het voor mij de tweede keer Moederdag. Ik heb een prachtige dochter van bijna 2 en ben heel blij dat ik haar mama ben!
Mijn Moederdag vorig jaar liep iets anders dan ik me had voorgesteld. Eigen schuld ook, ik had namelijk een vliegvakantie geboekt. Geen ontbijtje op bed dus, maar in alle vroegte met man en baby op weg naar Schiphol.
Ondanks dat ik me echt goed had voorbereid, was het nog een hele onderneming. 1 koffer á 20 kg voor mij en mijn man en 1 koffer á 20 kg voor onze dochter. Wat je toch allemaal meeneemt voor zo’n kleintje! Achteraf gezien veel te veel natuurlijk, voor komende vakantie ga ik echt wel even wat dingen schrappen uit het draaiboek ;-).

Lees meer...

(Elke dag?) uit logeren bij tante

Wat ben ik toch gek op mijn nichtjes. Zo lief en schattig en mooi en wijs en grappig! Een van 4 en een van 3. Laatst mochten ze bij mij logeren. Door het dolle heen waren ze. En ik ook. 

Lees meer...

Verhaaltjes om voor te lezen met een boekje van karton

Een jaar geleden is mijn neefje geboren. Ik wilde graag iets speciaals voor zijn eerste verjaardag halen en toevallig kwam ik op de website van Boekje van Karton terecht. Ik ging meteen aan de slag en er kwam een heel mooi boekje uit wat erg goed aansloeg. Terwijl ik het boekje aan het samenstellen was, kwamen er allerlei ideeën in me naar boven voor leuke verhaaltjes die goed te maken zijn en leuk zijn om voor te lezen. Aangezien ik maar één boekje kon maken, wil ik graag de verhaaltjes hier delen zodat anderen er wellicht inspiratie uit kunnen halen. Tussen de haakjes laat ik steeds zien wat voor soort plaatje erbij geplaatst kan worden en de naam van de hoofdpersoon kan aangepast worden aan het betreffende kindje. Ik wens je veel (voor)leesplezier. 

Lees meer...

Boekjes lezen, leerzaam en gezellig!

Kleine kindjes worden snel groot. Het klinkt als een cliché, maar is toch zeker waar.
Je knippert even met je ogen en je baby lijkt al weer een stuk zelfstandiger. Vooral in het eerste jaar ontwikkelt je kleintje zich razendsnel. Laat deze bijzondere babytijd niet door je vingers glippen. Pak de momentjes en geniet! Lekker samen wandelen, gezellig knuffelen en spelen, boekjes lezen.....
Baby´s vinden het al snel heerlijk om samen met hun ouders spelenderwijs een boekje te bekijken. Samen lezen is gezellig en leerzaam.

Lees meer...

Friet lijkt op karton

Al sinds de geboorte van ons neefje Jacob maken we jaarlijks honderd euro naar hem over voor zijn verjaardag. Als hij achttien jaar wordt mag hij de juniorspaarrekening die we voor hem openden pas plunderen. Het is een ‘appeltje voor de dorst’ voor als hij gaat studeren, of een tijdje naar het buitenland wil na zijn middelbare school. Maar rijlessen zijn natuurlijk ook een optie. Maar wil hij het verbrassen tegen die tijd, dan is dat wat ons betreft ook prima. Hij mag het helemaal zelf weten.

Lees meer...