Kartonboekje met je eigen ontwerp: een stevig fotoboekje vanaf € 14,95 en binnen 3 werkdagen naar je verzonden

Boekjes lezen, leerzaam en gezellig!

Kleine kindjes worden snel groot. Het klinkt als een cliché, maar is toch zeker waar.
Je knippert even met je ogen en je baby lijkt al weer een stuk zelfstandiger. Vooral in het eerste jaar ontwikkelt je kleintje zich razendsnel. Laat deze bijzondere babytijd niet door je vingers glippen. Pak de momentjes en geniet! Lekker samen wandelen, gezellig knuffelen en spelen, boekjes lezen.....
Baby´s vinden het al snel heerlijk om samen met hun ouders spelenderwijs een boekje te bekijken. Samen lezen is gezellig en leerzaam.

 

Maak van je kleintje een grote lezer

Je kunt al met boekjes bekijken beginnen zodra je kindje nieuwsgierig om zich heen begint te kijken. Kies voor een kartonboekje met plaatjes van onderwerpen die bekend zijn voor je baby. Wijs de afbeeldingen aan en benoem ze. De verschillende plaatjes prikkelen de fantasie en geven je kindje informatie over de wereld om zich heen.

Samen een boekje ontdekken is erg leerzaam voor je kindje. Uit onderzoek blijkt dat het benoemen van plaatjes de taal- en spraakontwikkeling stimuleert. Het is een voorbereiding voor het zelf leren praten. Je kindje leert klanken en ontdekt hoe iets heet. Daarnaast verhoogt het de concentratie en luistervaardigheid. Allemaal dingen waarvan je baby ook later veel plezier van heeft.

Kindjes die al jong ervaren dat boekjes leuk zijn, hebben als ze wat ouder zijn vaak meer lol in lezen. Dit is gunstig voor de leesprestaties op school, want meer lezen leidt vaak tot beter lezen. Voorlezen maakt van je kleintje een grote lezer.

Tips voor samen lezen

  1. Kies een vast moment voor het samen lezen van een boekje. Bijvoorbeeld na het eten of voor het slapengaan. Creëer een rustmomentje en ontspan samen met je kindje.
  2. Zoek een rustig plekje, zodat je kindje niet teveel afgeleid wordt. Doe de televisie, computer en radio uit en leg je telefoon even buiten je bereik. Jij en je kindje hebben zo echt even tijd voor elkaar.
  3. Laat de afbeelding in een kartonboekje goed zien en benoem wat je ziet. Houd het boekje stil en laat je kindje rustig kijken. Draait je baby het hoofdje of de oogjes weg, leg het boekje even weg voor wat rust.
  4. Je hoeft een kartonboekje niet in een keer met je kindje te bekijken. Vooral voor jonge kindjes zijn een paar afbeeldingen soms al genoeg.
  5. Je kindje luistert graag naar je stem. Benoem de afbeeldingen, maak er bijvoorbeeld passende geluiden bij of zing een vrolijk liedje.
  6. Baby’s houden erg van herhaling. Ze vinden het prachtig als ze weten wat er komen gaat. Het is daarom niet erg om een kartonboekje regelmatig nog een keertje te bekijken. Je kindje vindt dit juist erg leuk.

Persoonlijk kartonboekje

Een kartonboekje met herkenbare plaatjes is zeer geschikt voor jonge kindjes. Het is het leukst als je baby voorwerpen, personen of dieren herkent uit de eigen belevingswereld. Ontwerp voor je kindje een persoonlijk boekje met foto´s. Kies voor duidelijke foto´s van bijvoorbeeld familieleden, speelgoed of bekende voorwerpen in huis. Je kunt ook een kartonboekje samenstellen rond een bepaald thema. Bijvoorbeeld slapen, in bad gaan of eten.

Peuters kun je met een persoonlijk boekje voorbereiden op een bepaalde gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan verhuizen, op vakantie gaan of een ziekenhuisbezoek. Ook is het erg leuk om een dagritme boekje te maken. Dit kan kleine kindjes helpen om de volgorde van gebeurtenissen op een doorsnee dag te begrijpen. Dit geeft rust en overzicht.

Ontwerp eenvoudig en snel

Ontwerp eenvoudig een kartonboekje en verras je kindje. Natuurlijk is het ook een goed idee om je kleinkind, tante- of oomzeggertje of kinderen uit je vriendenkring blij te maken met een persoonlijk boekje. Dit originele cadeau wordt zeker gewaardeerd!

Voor het samenstellen van een kartonboekje heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden en opties. Je kunt kiezen uit diverse formaten en kartondiktes. Daarnaast kun je extra pagina´s toevoegen. Met de duidelijk ontwerptool maak je van elke pagina een kunstwerkje. Selecteer een mooie achtergrond en voeg foto´s, teksten en afbeeldingen toe. Laat je creativiteit de vrij loop!

Wil je een boekje rechtstreeks naar iemand opsturen? Geef dit aan tijdens het bestelproces. Je kunt een kindje ook een cadeaubon schenken. De ouders of verzorgers kunnen dan zelf een boekje voor hun kind samenstellen. Een wat ouder kindje kan misschien zelf al wel aangeven wat voor afbeeldingen er in het kartonboekje moeten komen. Met een persoonlijk kartonboekje geef je een waardevol geschenk!