Kartonboekje met je eigen ontwerp: een stevig fotoboekje vanaf € 14,95 en binnen 3 werkdagen naar je verzonden

(Elke dag?) uit logeren bij tante

Wat ben ik toch gek op mijn nichtjes. Zo lief en schattig en mooi en wijs en grappig! Een van 4 en een van 3. Laatst mochten ze bij mij logeren. Door het dolle heen waren ze. En ik ook. 

 

Tante-nichtjes-weekend

Het werd een meidenweekend ten top. De mooiste koekjes werden gebakken. Uit volle borst werd er meegezongen met K3. Ik mocht genieten van een ware dansvoorstelling van echte prinsessen in roze glitterjurken. En ik nam ze mee naar de kinderboerderij waar er, vooral door mijn jongste nichtje – zo schattig! –, heel wat afgeknuffeld werd met pasgeboren lammetjes.
Eenmaal weer thuisgekomen waren we best wel bekaf. Na het eten lekker naar bed. Voor het slapen gaan nog even samen een boekje gelezen. Dicht tegen elkaar aan, al of niet in Disney-pyjama, op de bank, luisterend naar een mooi verhaal. Ik zag ze genieten. Wat is dat dan een heerlijk rustig en knus momentje zeg!

Uniek cadeautje voor mijn nichtje

Precies het momentje waar ik aan moest denken toen ik op de site van boekjevankarton.nl terechtkwam. Omdat ik besefte dat mijn jongste nichtje alweer bijna haar derde verjaardag zou gaan vieren, was ik internet aan het afstruinen voor leuke cadeau ideeën. Wat kon ik mijn lieve nichtje nu geven, naast de standaard dingen die ze waarschijnlijk toch wel zou krijgen op haar grote dag? Nou een boekje van karton dus!

Ik had al wel eens van dit concept gehoord, maar had me er nog niet eerder in verdiept. Toen ik dat eenmaal deed, werd ik helemaal enthousiast. Op de website kun je namelijk zelf volledig je eigen boekje samen stellen, met eigen foto’s en als je wilt een zelf verzonnen verhaaltje. Mij kennende had ik natuurlijk véél foto’s gemaakt van ons tante-nichtjes-weekend. Dit, in combinatie met de herinnering aan het voorleesmomentje dat zo’n gezellig en knus momentje was, kwam ik op het idee onze belevenissen van het weekend vast te leggen in zo’n kartonnen boekje.

Aan de slag

Zodoende selecteerde ik de foto’s: nichtje 1 met meel op haar neus; nichtje 2 met een koekje dat een hart moet voorstellen; de beide dames in prinsessenkostuum een mooie dansmove makend; nichtje 1 dat een lammetje fijn knuffelt; ‘tuttel’, de knuffel die overal mee naartoe gaat, bij de ezel, en; de twee meisjes slapend als roosjes. Om het verhaal, dat steeds meer vorm aan het krijgen was in mijn gedachten, compleet te maken, zocht ik naar nog wat extra plaatjes: een giraffe – wat deed die nou bij de kinderboerderij?; een foto van K3; en ook maar even een foto van tante zelf, zodat duidelijk was bij welke tante er gelogeerd werd. ;)

Na het bepalen van de volgorde van de foto’s, verzon ik bij elke foto een stukje tekst. Ik selecteerde steeds een pagina voor tekst en de pagina ernaast voor de foto. Met de ontwerptool kon ik heel eenvoudig de pagina’s er stuk voor stuk mooi uit laten zien. Wanneer je alle pagina’s hebt gevuld, hoef je alleen nog maar te bevestigen dat je het boekje daadwerkelijk wilt bestellen. De rest wordt voor je gedaan.

Elke dag feest

Echt leuk om dan uiteindelijk je zelf ontworpen boekje door de bus te krijgen en in handen te hebben. Afgelopen zaterdag was de grote dag. Een drukte van een jewelste zo’n kinderverjaardag en geen tijd voor rustige momenten. Maar, een paar dagen later, heb ik vernomen dat het een succes is. Nu wil ze elke dag uit logeren bij tante… En haar grote zus ook!