Kartonboekje met je eigen ontwerp: een stevig fotoboekje vanaf € 14,95 en binnen 3 werkdagen naar je verzonden

Mama heeft (nooit) pauze

Volgende week zondag is het voor mij de tweede keer Moederdag. Ik heb een prachtige dochter van bijna 2 en ben heel blij dat ik haar mama ben!
Mijn Moederdag vorig jaar liep iets anders dan ik me had voorgesteld. Eigen schuld ook, ik had namelijk een vliegvakantie geboekt. Geen ontbijtje op bed dus, maar in alle vroegte met man en baby op weg naar Schiphol.
Ondanks dat ik me echt goed had voorbereid, was het nog een hele onderneming. 1 koffer á 20 kg voor mij en mijn man en 1 koffer á 20 kg voor onze dochter. Wat je toch allemaal meeneemt voor zo’n kleintje! Achteraf gezien veel te veel natuurlijk, voor komende vakantie ga ik echt wel even wat dingen schrappen uit het draaiboek ;-).

 

Een vriendin van mij zegt altijd “de vakantie begint zodra je de deur thuis achter je dicht trekt”. Oké, gaan we proberen. Kind in draagdoek, kinderwagen en koffers mee en met die instelling gaan wij, op Moederdag 2014, richting Turkije.

Bijna iedere moeder maakt zich van tevoren zorgen over de (vlieg)reis. Als ze maar niet het hele vliegtuig bij elkaar schreeuwt! En die van mij slaapt niet ergens anders dan in haar eigen bedje.. Oh jee, waar zijn we aan begonnen! Juist op deze Moederdag wordt er nogal wat van mijn mama skills verwacht. Hebben we alles bij ons? Alle reisdocumenten? Kind blij? Papa in de buurt (die gaat rustig voor het boarden, op het laatste moment nog een saucijzenbroodje of iets halen). Check check, laat het los, laat het gaan.
Maar wat ging de reis goed! Wat ben ik trots op mijn meisje! 12 uur hebben we er over gedaan, vanaf huis naar eindbestemming. De laatste 10 minuten viel ze zelfs in slaap!
Moe maar ook heel erg voldaan ploffen we op ons hotelbed. Alles is keurig geregeld, ook het bedje voor onze dochter staat klaar. We gaan slapen zodat we de volgende dag volop kunnen genieten van de vakantie.
Achteraf was het toch echt een super Moederdag. Ik ben trots op mezelf als mama, ook in niet-alledaagse omstandigheden weet ik wat mijn meisje nodig heeft. En wat is het heerlijk om 8 dagen samen met manlief te zorgen voor onze dochter! Eigenlijk was het een soort van “Moederweek”.

Waar ik me even bewust van werd: “Ook op Moederdag ben je moeder”, en gelukkig maar ook!
Op Moederdag heb je geen pauze van het moeder-zijn. De kids hebben je nog net zo hard nodig, ook als je niet onderweg naar je vakantiebestemming bent ;-).

Zo ook dit jaar… Want, ik ben niet alleen moeder, maar ook dochter en schoondochter. Moederdag 2015 wordt een dag met bezoekjes aan moeder en schoonmoeder (no-offence moeders ;-).
En zo zijn ook deze moeders/oma’s gewoon druk op Moederdag, huisje netjes, wat lekkers in huis, iedereen wat te drinken?

Nu nog even het cadeautje bestellen. Ik heb voor mijn dochter een boekje gemaakt bij boekjevankarton.nl met daarin allemaal foto’s van haarzelf, papa & mama en opa & oma, en natuurlijk de kippetjes van oma.
Nu zag ik op de Facebookpagina van boekjevankarton.nl dat je deze week 25% korting op het tweede boekje krijgt. Het is een erg leuk boekje geworden, dus we hebben er ook één voor onszelf besteld. Drie vliegen in één klap dus, wij een leuk boekje en moeders ook!
Ik moet bekennen dat, ondanks mijn organisatorisch talent, ik altijd vrij laat ben met het kopen van cadeautjes. Gelukkig worden mijn boekjes binnen 4 dagen bij mij thuisbezorgd.

Check https://www.facebook.com/boekjevankarton.nl voor de code.
Alle mama’s (to-be), alvast een hele gezellige Moederdag gewenst!