Ontwerpen

Hoe maak je een boekje van karton?

Een boekje van karton maak je online via onze editor op je telefoon, tablet of computer. Je kiest een thema en de foto's die je wilt gebruiken. Controleer of de foto’s goed staan, pas eventueel de tekst aan en bestellen maar.

Hoe groot zijn de boekjes?

Formaten.png

De kartonnen pagina's zijn 1,2 mm dik en er zitten standaard 14 pagina's in het boekje (inclusief voor- en achterkant). Je hebt de optie om je boekje uit te breiden tot maximaal 30 pagina's.

Bij het opstarten van de editor krijg je de mogelijkheid het formaat van je boekje te kiezen.

Hoe kan ik extra pagina’s toevoegen aan mijn boekje?

Standaard bestaat een boekje uit 14 pagina’s (inclusief voor- en achterkant). Daarnaast kun je extra pagina’s toevoegen. Onderin het lint waar al jouw pagina’s staan, kun je tussen de pagina’s op het ‘’plus-teken’’ klikken. Op deze manier voeg je telkens een nieuwe pagina toe aan jouw boekje.

De extra kosten per pagina verschillen per formaat. Je kunt de extra prijs per pagina berekenen via onze pagina Prijzen. Deze vind je op onze website bovenin de menubalk bij Over de boekjes.

Hoe kan ik een thema kiezen?

Wij bieden verschillende thema’s aan in de editor. Zo heb je gegarandeerd een leuke opmaak voor jouw boekje. Zodra je een nieuw ontwerp opstart kun je kiezen tussen “blanco project'“ en “ontwerpen bekijken”. Via optie twee kies je voor een van onze ontworpen thema’s.
Als je kiest voor blanco project heb je ook nog de optie om een thema te kiezen. Klik hiervoor op “thema’s” boven in de grijze balk.

Welke extra opties (omslag en pagina’s) kan ik kiezen voor mijn boekje?

Zowel voor de omslag als voor de pagina’s van je boekje bieden we verschillende mogelijkheden:

Standaard hebben onze boekjes mat laminaat op de pagina’s. In het bestelproces bieden we de mogelijkheid om tegen een meerprijs te kiezen voor glans laminaat.

Standaard hebben onze boekjes een matte omslag. In het bestelproces bieden we de mogelijkheid om tegen een extra prijs te kiezen voor een glans omslag of een foam gevulde omslag.

Welke bestandstypen kun je uploaden en gebruiken voor je boekje?

Voordat je begint aan een ontwerp is het handig om te controleren of je foto's het juiste bestandstype hebben. Een van de 4 volgende bestandstypen kun je gebruiken. Het is mogelijk om .JPG en .PNG bestanden te uploaden. Let op: .JPG is hetzelfde als een JPEG-bestand.
Ook is het mogelijk .BMP en .PDF bestanden te uploaden. Wanneer je hier van gebruik maakt, wordt elke pagina geüpload als afzonderlijke afbeelding.

Ik heb een boekje ontworpen met een ontwerpprogramma, kan ik mijn PDF bestand gebruiken voor een boekje?

Op dit moment hebben we nog niet de mogelijkheid een PDF bestand in 1 keer te verwerken tot ‘n boekje van karton.
Wel bieden we de mogelijkheid je PDF bestand te uploaden in onze editor. Elke pagina wordt hierbij omgezet naar een afbeelding die je zelf kunt plaatsen in je boekje.

Kan ik mijn boekje tussentijds opslaan en er later verder aan werken?

Dat kan. Je vindt je ontwerp terug in je persoonlijke account.

• Open de online editor

• Kies 'Mijn projecten'

• Log in met je e-mailadres en wachtwoord

• Hier vind je een overzicht van alle boekjes die je hebt gemaakt

Je ontworpen boekjes blijven beschikbaar in je eigen account. Je hebt dus altijd de mogelijkheid je boekje later verder te bewerken en te bestellen.

Hoe lang blijven mijn geüploade foto’s bewaard?

De editor biedt de mogelijkheid om je te registeren als klant. Dit kan met je e-mailadres en wachtwoord. De foto’s die je upload in onze editor blijven, nadat je hebt ingelogd, bewaard totdat je deze zelf verwijderd. Maak je geen account, maar upload je wel foto’s, dan blijven deze uploads staan in de browser cookie. Zolang je dit cookie hebt is het mogelijk je uploads terug te vinden.

Hebben jullie ook een handleiding met uitleg over de editor?

Ja. Klik hier voor onze handleiding.

Kan ik samen met iemand anders aan een boekje werken?

Wanneer je ingelogd bent dan is jouw boekje gekoppeld aan dit account. Wanneer je de ander de gegevens van dat account geeft, dan kunnen jullie samen aan een boekje werken in de editor.

Let op: houd er wel rekening mee dat jullie niet tegelijk in een boekje kunnen werken. Dan kunnen de wijzigingen elkaar namelijk overschrijven.